To inspire: 9x een halve muur schilderen

Afgelopen zaterdag heb ik weer de hele dag kleuradvies mogen geven voor Flexa. Dit keer was dat bij Karwei Amersfoort Vathorst. Heel leuk om te doen. Het was een erg drukke dag en ik heb veel mensen kunnen adviseren. De verfbalie kon het tempo nauwelijks bijhouden met het mengen van de verf!

Ik merkte opnieuw dat veel mensen het moeilijk vinden om kleuren te kiezen voor hun interieur. Sommigen zijn zelfs een beetje bang voor kleur. Gelukkig kan ik ze al met een kort advies tijdens zo'n dag op weg helpen. Aan de hand van foto's en een plattegrond die de mensen meebrengen stel ik vragen om zo te achterhalen waar ze naar op zoek zijn en wat bij de ruimte past. Want juist met kleur kun je je stempel drukken op je huis en een persoonlijk interieur creëren.

Halve muren schilderen

Het is lang niet altijd nodig een hele muur een kleur te geven. Met het schilderen van een lambrisering voeg je toch kleur toe aan de ruimte, zonder dat het overheersend wordt. Je kunt zelf kiezen tot welke hoogte je de lambrisering aanbrengt en hoe 'luchtig' je de ruimte wilt houden. Een strakke lijn is het meest gebruikt, maar de durfals onder jullie kunnen het ook uit de losse pols doen voor een nonchalant effect. De mogelijkheden zijn enorm! Laat je inspireren door de mooie voorbeelden hieronder.

1. Een baan achter de bank zorgt voor een geborgen gevoel.

2. Donkere kleuren maken een lambrisering zeer praktisch in bijvoorbeeld een hal met natte jassen etc.

3. Creëer een speels effect met onafgewerkte rand.

4. Verbind het bovenste deel met het onderste dele van de muur door zoals hier bordjes (of bijvoorbeeld fotolijstjes) in een collage te hangen die net over de rand doorloopt.

5. Breng de lambrisering door de hele kamer aan voor een mooie basis.

6. In de slaapkamer komt een lambrisering in een rustige kleur goed tot zijn recht.

7. Er is niks mis met af en toe een beethe humor in het interieur! Schilder de deur ook voor de helft mee.

8. Een lage lambrisering in een vrolijke kleur geeft een rustige kinderkamer net een beetje pit.

9. In de keuken kan het ook dienen als spatrand, afgewerkt met een vernis kan je het afnemen met water en zeep.

Credits: 1. DNAstyling 2. vanhetkastjenaardemuur.blogspot.nl 3. Histor 4. vtwonen

5. budgi.nl 6. inrichting-huis.nl 7. elledeco 8. anoukdekker.nl 9. Depto51.cl


Over mij

Hi, welkom op mijn blog. Ik hoop je hier te inspireren met van alles op het gebied van wonen en lifestyle. Met interieurtrends, stylingtips en gerealiseerde projecten en adviezen krijg je een kijkje in mijn leven als interieurontwerper en stylist. 

 

Liefs Eline

Blogs
DNAstyling op Pinterest
Zoeken

 

 

 

DNAstyling

Eline Hehenkamp

Johannes Bosboomstraat 21

3817 DP 

Amersfoort

 

 

T 06-24670068

E eline@dna-styling.nl

KvK 55086659    

BTW NL001952240B08

algemene voorwaarden