To inspire: Binnenkijken in de babykamer

Binnenkijken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Hoe iemand woont, zegt (als het goed is) zoveel over die persoon. Veel mensen laten mij in hun huis binnenkijken om ze te helpen er echt hun thuis van te maken. Het leek me daarom wel eens tijd om ook een kijkje bij mij thuis te geven.

Eerder dit jaar ben ik moeder geworden van Stijn. Een lief en vrolijk jongetje van wie ik enorm geniet! Het ontwerpen van zijn kamertje was natuurlijk een droomopdracht voor mij :-) In deze blogpost mogen jullie binnenkijken in zijn kamer.

De kamer is klein, maar fijn! Als uitgangspunt heb ik gekozen voor een rustige basis met veel wit en lichtgrijs. Wat zwarte accenten geven een beetje pit. Het blanke hout zorgt ervoor dat het niet steriel wordt en als kleuraccent heb ik denim blauw toegevoegd voor een stoere uitstraling. Het is tenslotte een jongenskamer. Het geheel is mooi rustig gebleven zoals ik het voor ogen had en Stijn slaapt heerlijk in zijn kamertje.

Het bedje van Stijn staat in een soort nisje tussen de muur en de schoorsteen. Voor een knus en geborgen gevoel heb ik de blauwe kleur aan de zijkanten doorgetrokken.

Het bedje is van Ikea en heb ik gepimpt met zwarte leren handgreepjes.

Aan de andere kant van de schoorsteen was precies wat ruimte over om leuke plankjes van blank hout te maken. Hier kan ik wat leuke spulletjes uitstallen. Daarnaast staat de stoere lockerkast voor de nodige opbergruimte.

Ik wist meteen dat ik deze lamp van Studio Snowpuppe wilde gebruiken in de kamer van Stijn. Ik had er nooit een geschikt plekje voor in huis, maar hier komt hij helemaal tot z'n recht. Hij is gemaakt van gevouwen papier met een porseleinen peertje erin.

Ik wilde een commode in dezelfde kleur als het bedje, maar dat heeft Ikea niet.... Daarom heb ik weer een Ikea hack gedaan. Ik heb een Hemnes ladekast geschilderd in de kleur van het bedje. Vervolgens heb ik de knoppen vervangen door leren handgreepjes. Een heel andere look!

In het houten doosje zitten de billendoekjes netjes opgeborgen. Het draadmandje aan de plank is handig voor van alles. Nu liggen er hydrofieldoeken in, lekker makkelijk voor het grijpen. Vaak heb ik er ook luiers in liggen.

Hoe leuk is dit! Een grote stoel voor mama en papa en een kleine variant voor Stijn! Dit gezellige zitje staat niet alleen leuk, maar is ook handig tijdens de nachtelijke voedingen. Een zacht bontje erin en een leuk wolkenkussen maken het lekker zacht. De pootjes zorgen ervoor dat het houten accent ook in dit hoekje weer terug komt.

En deze stoere jongen staat in een hoekje te pronken tot Stijn groot genoeg is om ermee rond te scheuren!


Over mij

Hi, welkom op mijn blog. Ik hoop je hier te inspireren met van alles op het gebied van wonen en lifestyle. Met interieurtrends, stylingtips en gerealiseerde projecten en adviezen krijg je een kijkje in mijn leven als interieurontwerper en stylist. 

 

Liefs Eline

Blogs
DNAstyling op Pinterest
Zoeken

 

 

 

DNAstyling

Eline Hehenkamp

Johannes Bosboomstraat 21

3817 DP 

Amersfoort

 

 

T 06-24670068

E eline@dna-styling.nl

KvK 55086659    

BTW NL001952240B08

algemene voorwaarden